De werktijden van je werknemers bijhouden

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en ook werknemers in dienst hebt, is het belangrijk om de werktijden van je werknemers bij te houden. Dit is niet alleen voor de administratie van je bedrijf belangrijk, want je wilt graag ook weten of je werknemers wel op tijd op werk komen. Veel bedrijven maken hiervoor nog gebruik van pen en papier, maar dit is niet de beste keuze die je kunt maken. Wil je weten hoe je de werktijden van je werknemers het beste kan bijhouden? Dan ben je hier zeker op het juiste adres. 

 

Schaf een systeem aan

Een van de beste keuzes die je kunt maken, is het aanschaffen van een prikklok systeem. Dit is een systeem die je aan de muur van de kantine of kleedkamers kan hangen. Werknemers die aan het werk gaan kunnen dan via dit systeem inklokken. Werknemers die naar huis gaan, kunnen via dit systeem uitklokken. Het voordeel hiervan is dat er weinig papierwerk aan vast zit, vooral omdat deze systemen volledig geautomatiseerd werken. Dit houdt in dat ook automatisch bijgehouden wordt welke werknemers te laat zijn, maar ook welke werknemers altijd op tijd zijn en dus een beloning verdienen. 

 

Het automatiseren van de administratie

Een van de grootste voordelen van het aanschaffen en plaatsen van zulke systemen, is dat het mogelijk is om de volledige administratie te automatiseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om aan de hand van de gewerkte uren loonstroken te maken. Ook kun je deze systemen vaak koppelen aan de boekhouding, waardoor de gewerkte uren en de betaalde lonen verwerkt worden in de boekhouding. Echter, ondanks de automatisering is het toch belangrijk om het altijd te controleren. Er kunnen namelijk fouten gemaakt worden en deze zijn altijd lastig om te herstellen. 

 

Het is niet duur

Een van de redenen waarom veel bedrijven niet over zulke systemen beschikken, is dat ze vaak denken dat zulke systemen erg duur zijn. Het is dan ook belangrijk om te weten dat het zeker niet prijzig is om over zulke systemen te beschikken. Je kunt er als bedrijf voor kiezen om zo’n systeem aan te schaffen voor enkele duizenden euro’s, maar als je als bedrijf er geen werk aan over wilt houden, is het altijd verstandig om voor het huren van zulke systemen te kiezen. Mocht je geen partij kennen die deze systemen aanbiedt, dan is het zeker aan te raden om eens contact op te nemen met Werktijden. 

Laat een reactie achter