Een nieuw overhemd kopen

Een van de manieren om je als man netjes te kleden is door het dragen van een overhemd. Een overhemd is gelukkig ook met heel veel kleding goed te combineren. Je kan een overhemd op een spijkerbroek dragen met sneakers eronder. Dit is meer een beetje een casual uitstraling. Maar een overhemd kan ook onder een driedelig pak. Dit is dan extra netjes. Maar er is ook een tussenweg, en dat is door een overhemd op bijvoorbeeld een pantalon te dragen. Een pantalon is een nette broek. Deze zijn vaak ook een rustige kleur zoals grijs, zwart of donkerblauw. Maar ze kunnen ook geruit zijn, hier staat een rustig overhemd vaak mooi op. Zo zijn er met een overhemd heel erg veel combinaties te maken waardoor je er goed uit ziet. 

 

De juiste maat kopen

Wat bij alle combinaties heel erg belangrijk is, is dat het overhemd goed past. Bij een man moet een overhemd wel precies de goede maat hebben. Anders ziet de hele outfit er alsnog een beetje slordig uit. Wanneer je overhemd bijvoorbeeld veel te groot is en de schoudernaad ver voorbij je schouder hangt. Of dat de hals niet goed aansluit bij je nek. Dit kan er een beetje slordig uit zien. Maar ook het tegenovergestelde is vaak niet zo netjes. Wanneer je een veel te klein overhemd draagt en je buik heel strak staat of dat de stof tussen de knoopjes zelfs open gaan staan. Dat staat ook helemaal niet netjes. Het is dus van groot belang dat je bij een overhemd kopen goed je maten weet. Deze maten kan je een keer door iemand in de winkel laten opmeten. 

 

Ook online bestellen

Zodra je deze maten weet is het een stuk makkelijker. Je vindt dan namelijk vaak veel sneller het juiste overhemd wat je goed past. Als je na een tijdje je maten goed doorhebt, want dit kan ook nog per merk een beetje verschillen, kan je vaak ook online bestellen. Dit is ook heel handig als je bijvoorbeeld extra lange mouwen wil hebben. Dit is handig als je lange armen hebt, dan wil je dat je overhemd wel tot het einde van je arm komt. Maar ook als je bijvoorbeeld een speciale kleur wil die niet overal op voorraad is. Je kan online vaak meer vinden dan in de winkel. Zolang je je maat maar goed weet en ook of je een extra lang of bijvoorbeeld smal overhemd moet hebben. Want het belangrijkste is dat je overhemd goed past, hoe je hem ook combineert.  

Laat een reactie achter