Wat te doen bij relatieproblemen?

Loopt het niet meer zo lekker tussen jou en je partner en weet je niet goed hoe je het op kunt lossen? Voor je besluit uit elkaar te gaan zijn er nog een aantal stappen die je kunt ondernemen. Want als jij niet vertelt waar je mee zit weet je partner ook niet waar hij aan toe is. Het belangrijkste in een relatie is dan ook communicatie met elkaar. Daarbij is het goed om je grenzen aan te geven en te vertellen waar je mee zit. In dit artikel lees je meer tips om om te gaan met relatieproblemen.

Wees duidelijk naar elkaar

Iedereen heeft wel eens een woordenwisseling of kleine ruzie. In de meeste gevallen lost zich dat echter weer op. Is dat niet het geval? Dan kan dit duiden op relatieproblemen. Om hier mee aan de gang te gaan kun je een aantal dingen doen. Het eerste dat je kunt doen is uitspreken naar je partner dat het even niet zo lekker gaat. Op die manier kunnen jullie er over in gesprek gaan en zoeken naar waarom het zo gaat. Spreek allebei je wensen en behoeften uit en kijk of je weer nader tot elkaar kunt komen. Het kan bijvoorbeeld best zo zijn dat jullie beiden druk zijn met werk en daardoor langs elkaar heen leven. Dan weet je dat je wat meer tijd voor de ander moet vrij maken wil je de relatie weer tot leven wekken.

Vertel je partner wat je ergens van vindt, maar respecteer elkaars mening wel. Geef eens een complimentje, zeg 'nee' als je ergens geen zin in hebt en stuur eens een lief of grappig berichtje.

Als je het echt niet meer ziet zitten

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de relatie niet meer ziet opbloeien en er mee wilt stoppen. Voor je dit definitieve besluit neemt kun je een lokale mediator inschakelen. Die vind je via bijvoorbeeld Trustoo. Een mediator kan samen met jou en je partner kijken naar een goede oplossing. Dat is bijvoorbeeld handig als je samen een kind hebt en in de toekomst nog veel met elkaar van doen hebt.

Je kunt er ook voor kiezen om een pauze van de relatie te nemen. Dit is echter wel een groot risico. Want, wat als je partner jou niet eens mist? Of als jij je partner niet mist? Dat maakt wel duidelijk dat de relatie geen kans van slagen meer heeft. Maak dus voor en tijdens de pauze wel goede afspraken met elkaar en blijf in contact.

Laat een reactie achter