Hoe hou je jouw tuinset zo lang mogelijk mooi?

Tijdens de zomer lig je natuurlijk het liefste elke dag lang uit in je tuin met een boek in je ene hand en een lekker koud drankje in je andere hand. Altijd weer gaat de zomer te snel voorbij en zonder dat je het doorhebt is het alweer tijd om je zomer kleding op te bergen en je lange broeken en truien weer tevoorschijn te halen. Dit is natuurlijk hartstikke jammer, maar gelukkig komt het warme weer altijd na een aantal maande weer terug. Je zomerse kleding opbergen, betekent natuurlijk ook dat je je tuin weer klaar moet maken voor de winter. In de zomer kun je lekker alles buiten blijven liggen en zal toch niks verwoest worden door lage temperaturen, sneeuw of regen. Je wilt natuurlijk wel dat je tuinmeubels zo lang mogelijk mee gaan. Daarom is het belangrijk om hier goed mee om te gaan en dus op de juiste manier op te bergen als de zomer voorbij is. Of je nou een ontzettend dure loungeset of eentje hebt gekocht bij een loungeset outlet, het is altijd zonde als de set er niet meer mooi uitziet door het koude en natte weer. Niet elke loungeset kun je op dezelfde manier opbergen, elk materiaal heeft natuurlijk een andere behandeling nodig. in dit artikel vertellen we je hoe je met welk materiaal loungeset om moet gaan.

Aluminium

Veel mensen kiezen voor een aluminium tuinbank, omdat dit een moderne look geeft aan de tuin. Niet alleen de looks van dit materiaal is populair, ook heeft dit materiaal hele fijne eigenschappen voor een tuinset. Aluminium kan makkelijk tegen vorst, sneeuw en regen. Een aluminium tuinbank kun je dus gewoon de hele winter buiten laten staan, zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Voor tuinmeubels is dit materiaal dus ideaal en dat is goed om te weten.

Kunststof

Ook kunststof meubels kun je gewoon buiten laten staan. In dat geval is het wel verstandig om dit onder een afdakje te zetten of er een hoes omheen te doen, omdat dan de kans op verkleuringen het kleinste wordt.

Houten tuinsets

Houten tuinsets zijn wat lastiger, omdat hout kan uitzetten wanneer het nat wordt. Daarom is het het verstandigste om een houten tuinset binnen op te bergen tijdens de natte wintermaanden. Ook is het belangrijk dat je de houten tuinsets niet helemaal afdekt met plastic. Als dit materiaal niet kan ademen, is er een kans dat de tuinset gaat schimmelen of rotten.

Laat een reactie achter