Met deze tips regel jij je eigen zakelijke energiecontract

Het aantal ondernemers in Nederland zit al een hele tijd in de lift. Ben jij net begonnen met je eigen bedrijf en ben je op zoek naar een passend zakelijk energiecontract, maar heb je geen idee waar je moet beginnen in deze zoektocht? Geen zorgen: het uitzoeken van een contract omtrent zakelijke energie is niet zo moeilijk zolang je weet waar je op moet letten. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? In dit artikel vertellen we je meer over het zelf regelen van zakelijke energie voor je bedrijf.

Kleinzakelijke energieverbruiker of grootzakelijke energieverbruiker?

Voordat je begint met je zoektocht is het goed om te weten of je een kleinzakelijke verbruiker of een grootzakelijke verbruiker van energie bent. Daar kom je achter door te checken wat de totale capaciteit van alle elektrische en gasaansluitingen is binnen het gebouw waar je gaat werken. Is de capaciteit van alle elektrische aansluitingen kleiner dan 3 x 80 Ampère en is de totale capaciteit van de gasaansluiting kleiner dan 40m3 per uur? Dan heb je een kleinzakelijk energiecontract nodig. Hierbij ontvang je eenmaal per maand een factuur en betaal je maandelijks een voorschot, waarna je aan het einde van het jaar iets terugkrijgt of wat moet bijbetalen. Is de totale capaciteit van alle elektrische aansluitingen groter dan 3 x 80 Ampère en de capaciteit van de gasaansluiting groter dan 40m3? Dan heb je een grootzakelijk energiecontract nodig. Hierbij ontvang je twee keer per maand een factuur en betaal je alleen voor de energie die je verbruikt hebt. Op energie-zakelijk.nl lees je hier meer over.

Kies voor grijze of groene zakelijke energie

Weet je eenmaal wat voor een soort verbruiker je bent dan is het tijd om op zoek te gaan naar een passend energiecontract. Je hebt hierbij de keuze uit grijze en groene zakelijke energie; beide soorten zijn mogelijk voor zowel kleinzakelijke als grootzakelijke energie. Steeds vaker kiezen ondernemers ervoor om een groen zakelijk energiecontract af te nemen. Dit doen ze met oog op een betere wereld waarin ze hun steentje bij willen dragen door voor een minder vervuilende vorm van energie te gaan. Daarbij verplicht de Wet Milieubeheer bedrijven om energie te besparen en om te kiezen voor duurzamere opties. Het grote voordeel van groene stroom is namelijk dat deze vorm van energie een stuk beter voor de wereld is dan grijze stroom. Dat ligt voornamelijk aan de manier waarop beide soorten stroom worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt veel meer CO2 vrij dan bij de productie van groene stroom. Maak dus een goede keuze die bij je bedrijf past.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

Heb je de keuze gemaakt voor grijze of groene energie? Check dan ook nog even de looptijd van het energiecontract dat je af zou willen nemen. Bij de meeste energieleveranciers geldt het namelijk dat des te langer je contract duurt des te aantrekkelijker de prijs is. Wil je zeker weten waar je het goedkoopst uit bent op het gebied van zakelijke energie? Vergeet dan niet om een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Dat is een handige online tool die je kunt raadplegen om de beste match omtrent zakelijke energie te vinden voor je bedrijf. Het enige wat je moet doen is je gegevens invullen, evenals de wensen die je hebt zoals de wens voor groene energie. Vervolgens gaat de tool op zoek naar de beste aanbiedingen voor jouw situatie waarbij je het complete overzicht van dat moment te zien krijgt. Het gebruiken van een zakelijke energievergelijker kost je bijna geen tijd, terwijl je er wel veel geld mee kunt besparen.

Laat een reactie achter