Begin de dag op het werk met koffie uit de percolator!

De voorganger van de automatische koffiezetapparaten en espressomachines is de koffie percolator. De percolator is overschaduwd door deze nieuwe apparaten, maar dat betekent niet dat hij helemaal van de markt is verdwenen. Integendeel, de percolator is het weer bekend aan het worden. Dit komt omdat het apparaat is verbeterd. Het kan nu bijvoorbeeld elektrisch koffie zetten, waardoor je in korte tijd een hele pot koffie kunt klaarmaken zonder dat je die overkookt. Dus geen aangebrande en bittere smaak meer in je koffie!

Wat is een percolator?

De beste en heerlijkste koffie brouwt in dit apparaat. Laat je niet afschrikken want de percolator komt met een handig peilsysteem, waardoor je de temperatuur regelmatig in de gaten kunt houden. De koffie zal niet aanbranden en ook geen bittere smaak hebben. Dit apparaat bestaat uit een waterreservoir en een filtersysteem. Water dat het kookpunt heeft bereikt, wordt omhoog gestuwd en vervolgens opgevangen door het koffiefilter. Wanneer het water in het filtersysteem terecht komt, begint het percoleren. Percoleren betekent dat het water over de koffie begint te druppelen en wordt opgeslagen. Je hebt dus alleen water en gemalen koffie nodig voor deze machine. Met de handige anti-druppelkraan aan de voorzijde kan je snel jouw mokje vullen.

Verschillende modellen te verkrijgen

De werking van een percolator is heel erg handig, voeg water en gemalen koffie toe en houdt het peilsysteem zo en dan in de gaten. Dit apparaat is gemaakt van roestvrij staal, heeft een ontkalkingsindicator en is eenvoudig te onderhouden. Het past gewoon overal, vanwege de kleine afmeting terwijl je zeker minimaal 100 kopjes koffie uit een volle apparaat per keer kunt serveren. Van dit apparaat zijn er ook enkelzijdige en dubbelzijdige wanden te verkrijgen. Voordeel van de dubbelzijdige wanden is dat er weinig water verlies ontstaat. Het is dus altijd goed om de specificaties eerst goed door te nemen. Als er toch twijfels zijn over welke percolator het beste zou passen in jouw kantoor is het altijd goed om adviezen in te winnen bij de experts.

Welke percolator kopen?

Welke koffiemachine is de beste voor jouw kantoor? Kies een percolator die volledig voldoet aan jouw individuele kantoorbehoeften – elk kantoor is anders, smaken en budgetten variëren. Afhankelijk van het aantal mensen dat je op kantoor hebt en hun voorkeuren moet je een keuze kunnen maken. Zorg ervoor dat de machine betrouwbaar, efficiënt en handig te gebruiken is en geen groot onderhoud nodig heeft. Maar vooral: dat het er chic uitziet en uitzonderlijke koffie produceert!

Laat een reactie achter