Het regelen van de schadevergoeding bij een kettingbotsing

Een ongeluk is natuurlijk erg vervelend en je wilt ze het liefst voorkomen. Zeker als je slachtoffer bent van een ongeval en hier schade aan overgehouden hebt, is dit erg vervelend. Jammer genoeg gebeuren er in Nederland nog redelijk vaak ongelukken en veel mensen weten dan niet wat ze moeten doen wanneer ze letselschade opgelopen hebben. In dit artikel zullen we je meer informatie geven over letselschade en de vergoedingen. Lees dus snel verder!

Wat is letselschade en voor wie geldt dat?

Als eerste is het belangrijk om te weten wat letselschade precies is. Dit is alle schade die je opgelopen hebt tijdens een ongeluk wat veroorzaakt is door een ander. Jij bent zelf dus het slachtoffer in het ongeluk. Er bestaan twee verschillende soorten letselschade. Zo is er immateriële letselschade en dit zijn alle verwondingen of blessures die je opgelopen hebt. Maar ook eventuele medische kosten vallen onder immateriële letselschade. Daarnaast is er ook nog materiële letselschade. Dit is alle materiële schade aan bijvoorbeeld je auto of motor. Als je slachtoffer bent van een ongeval en hier immateriële of materiële schade aan overgehouden hebt, kan je een schadevergoeding claimen.

Hulp bij het claimen van een schadevergoeding

Het berekenen van een schadevergoeding moet erg precies gedaan worden en is nog best lastig. Daarom is het verstandig om een letsel advocaat in te schakelen. Deze advocaten zijn gespecialiseerd in letselschaden en weten dus precies hoe ze de vergoeding moeten berekenen. Zij zullen naar alle factoren kijken en zullen ervoor zorgen dat je de juiste letselschadevergoeding krijgt. Zij zullen naar de materiële en de immateriële schade kijken. Ook kijken ze of je misschien inkomsten misloopt door het ongeval doordat je niet kan werken.

Een lastig geval: de kettingbotsing

Een kettingbotsing is een lastig geval, want wie is precies de verantwoordelijke? Een kettingbotsing is een botsing waarbij er meer dan twee auto’s bij elkaar achterop rijden. Normaal gesproken is de auto die achterop rijdt aansprakelijk. Dit kan ook het geval zijn bij een kettingbotsing, maar het kan ook degene zijn die de botsing heeft veroorzaakt. Deze persoon hoeft dan niet perse bij iemand achterop gereden te hebben. Dit maakt een kettingbotsing een ingewikkeld ongeluk. Het is dan ook echt aan te raden om een letselschade advocaat in te schakelen als je bij een kettingbotsing betrokken bent. Door alle uitzonderingen kan het regelen van een schadevergoeding bij een kettingbotsing namelijk erg moeilijk zijn.

Laat een reactie achter