Waarom is het voor veel mensen voordelig om een auto te leasen?

Als je op een grote afstand van je werk woont, is het handig om over een auto te beschikken. Een vrij groot deel van de Nederlanders is voor hun woon-werkverkeer vrijwel volledig afhankelijk van hun auto. Dat heeft als gevolg dat het erg druk kan worden op de Nederlandse wegen. Daarnaast is het zo dat deze ontwikkeling ervoor heeft gezorgd dat steeds meer mensen afhankelijk zijn van hun auto. Op zich hoeft dat niet erg te zijn, maar het is hierdoor wel erg vervelend als er iets kapot gaat aan de auto. Dit kan in sommige gevallen betekenen dat je enkele dagen niet naar je werk kunt omdat de auto bij de garage staat. 

 

Ook is het zo dat mensen die niet zo veel verdienen altijd een potje met geld moeten hebben voor als er iets met de auto gebeurt. Dat is op individueel niveau misschien de oplossing die het meest voor de hand ligt, maar het is ook op andere manieren mogelijk. Daarom is het belangrijk om eens goed na te denken over wat je allemaal kunt doen om toch een goede auto te kunnen rijden zonder al dit gedoe. Als dit je wel wat lijkt, is het een goed idee om je eens te verdiepen in het leasen van een auto. Dat heeft namelijk een hoop voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Niet iedereen is voordeliger uit met een leaseauto, maar de kans dat dit voordeliger is, is wel vrij groot. Lees dus vooral verder als je wel toe bent aan een nieuwe auto. 

Wat houdt het leasen van een auto in?

Als je een auto gaat leasen, zitten hier hele andere voorwaarden aan verbonden dan wanneer je een auto zou kopen. Dat komt doordat bij de meeste leasecontracten de auto niet van de gebruiker zelf is. Deze blijft op naam staan van het leasebedrijf. Je koopt de auto dan ook nooit echt, je betaalt enkel om er in te mogen rijden. Het grootste voordeel van een auto leasen is het feit dat je hierdoor altijd weet waar je aan toe bent. Om in de auto te mogen rijden betaal je maandelijks een bepaald bedrag. Het leasebedrijf is dan verantwoordelijk voor de grootste lasten die komen kijken bij het hebben van een auto. Denk hierbij aan de wegenbelasting, de verzekering en het onderhoud van de auto. 

Verschillende soorten lease

De vorm van lease waar je net over hebt gelezen staat ook wel bekend als operational lease. Er zijn ook mensen die liever zelf een auto hebben en alles er omheen zelf regelen. Deze mensen kunnen beter voor financial lease kiezen. In principe is dit gewoon het kopen van een auto op afbetaling. 

Laat een reactie achter